Україна подвоїла виручку від експорту овочів

   Українські підприємства за перші 9 місяців поточного року експортували овочів на суму $43,7 млн., що більш, ніж вдвічі перевищує показник за аналогічний період минулого року.
   Більш всього за звітний період Україна поставила на зовнішній ринок гороху, його доля в експорті складає - 48%,свіжі або ж охолоджені томати - 22,8%, свіжі або охолоджені корнішони - 7,2%, картопля 6,2%та цибуля – 5,3%.
   При цьому експерти ринку зазначили, що найбільша динаміка приросту за звітний період спостерігалась по гороху. В 2016 році вітчизняні виробники майже не поставляли цю культуру за кордон, а в січні місяці прибуток від його експорту склав біля $20 млн.
   Крім цього, експорт картоплі за звітний період зріс в 2,1 рази, огірків на 53%, часнику на 48 %.
   Основними споживачами українських овочів в поточному році виступили
Індія (35,7%), Білорусь (34,2%), Турція (12,3%) и Польща (8,6%).
   Українські виробники овочів можуть продовжити нарощувати свої прибутки за рахунок поставки на зовнішні ринки продуктів переробки – овочевих рагу, маринованих овочів вигляді консервів. Експерти прогнозують, що в такому випадку прибутки виростуть на третину.
   Український союз промисловців та підприємців